Шест деца са починали в Гърция от стрептококова инфекция, съобщават медиите в страната.

...
Шест деца са починали в Гърция от стрептококова инфекция, съобщават медиите в страната.
Коментари Харесай

Бактериална инфекция уби 6 деца в Гърция

Шест деца са починали в Гърция от стрептококова зараза, съобщават медиите в страната. През последното денонощие Националната организация за публично здраве удостовери и за следващия случай - смъртта на 7-годишно момче.
Според доклада детето е издъхнало в детското интензивно отделение на болничното заведение " Хипократ " в Солун. Според лабораторните резултати смъртта му наподобява е породена от стрептокок.
Изследват се също всички, които са били в контакт със инфектираните деца.
Властите в страната издадоха предупреждение към родителите да бъдат извънредно бдителни, а здравните управляващи разгласиха указания за деяние, както и уточнения за вируса и признаците на стрептококовата зараза. Препоръчва ограничение на контактите между деца, които имат даже хрема, тъй като в първите няколко дни на заразяване липсват признаци.
Streptococcus A обикновено има леки усложнения в човешкото тяло и се лекува с антибиотици, прилагани в продължение на 24 часа.
В редки случаи тя може да аргументи доста съществени последствия, даже съдбовни, в случай че не се лекува вярно. 
При дребен % (1-5%) от хората бактерията се намира в гърлото или кожата или на други места, без да се разболяват, т.е. тези хора са здрави носители на Streptococcus.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР